Prou agressions a la premsa!

23/10/19 a les 1:28 pm

Uns 200 professionals de la informació es van concentrar ahir a la tarda a la plaça Catalunya, a Barcelona, per mostrar el rebuig dels treballadors del sector a les agressions d’almenys 65 periodistes (segons recull Mèdia.cat en el darrer recompte).

En la concentració, la periodista de Betevé Gabriela Grífol va llegir el manifest on s’afirma que hi hagi periodistes agredits per fer la seva feina d’informar «és impròpia d’una democràcia» i s’exigeix a la conselleria d’Interior i al ministeri d’Interior «que investiguin els fets i depurin les responsabilitats que s’escaiguin».

Elisenda Rovira en representació del Grup Barnils va recordar que «set de cada deu agressions van ser fetes per agents dels cossos policials, tant dels Mossos, com de la Policia Nacional» i que per això «cal demanar la dimissió del Conseller Miquel Buch i del ministre Fernando Grande-Marlaska».

El manifest, impulsat pel Sindicat de Periodistes de Catalunya,  ja suma l’adhesió de gairebé 100 entitats periodístiques, comitès d’empresa, consells professionals i mitjans de comunicació.