Fer-se soci

El Grup de Periodistes Ramon Barnils som una agrupació de periodistes que treballa per assolir un model comunicatiu rigorós, equànime i de qualitat en el marc dels Països Catalans. Ens posicionem en contra del dirigisme, la censura i l’autocensura amb què exerceixen la majoria de mitjans. Defensem el periodisme que prima la defensa d’una informació documentada i contrastada i que promogui la reflexió i l’anàlisi.

Per tal de tractar tots aquests aspectes i fomentar el debat entorn la professió, el Grup Barnils organitza diversos actes, externs i interns, com xerrades, exposicions, tertúlies i sopars amb agents del món comunicatiu. Així mateix, el Grup Barnils expressa públicament les seves opinions a través de comunicats de premsa i participant en diversos debats. El Grup Barnils també forma part activa de l’Observatori Públic dels Mitjans, Media.cat, a través del qual s’analitzen les dinàmics dels mitjans de l’espai comunicatiu català.

Ara per ara el Grup Barnils és l’únic grup no sectorial o temàtic organitzat i que funciona regularment al nostre país i ja compta amb gairebé 200 socis. Si també en vols formar part, escriu-nos a: info(arroba)grupbarnils.cat o bé omple la butlleta següent:

Arxius adjunts: Fitxa d’associat

10 motius per associar-se al
Grup de Periodistes Ramon Barnils

PDF: 10 motius per associar se al Grup Barnils

  1. Creiem en el periodisme excel·lent, crític, rigorós i independent i contribuïm en la defensa de l’ofici, de la llibertat d’expressió i de l’espai comunicatiu català.
  2. Col·laborem en la difusió entre la ciutadania d’aquests valors de la professió, sobretot en temps de precaritetat i de renúncies dels mitjans de comunicació.
  3. Cohesionem un col·lectiu, el de periodistes, sovint dispers, que precisa d’una xarxa de contactes àmplia, diversa i plural.
  4. Exercim de comunitat de suport entre professionals així com també ampliem la xarxa de contactes amb persones amb inquietuds similars.
  5. Reaccionem i ens posicionem sempre que algun fet d’actualitat afecta directa o indirectament la professió i la llibertat d’expressió.
  6. Impulsem projectes -que compten amb la implicació dels nostres socis i sòcies- a fi de sensibilitzar la ciutadania i la professió sobre la importància del periodisme crític, independent i rigorós, i la responsabilitat social dels mitjans.
  7. Tenim un discurs propi sobre els mitjans i capacitat per fer-nos presents en el debat sobre la comunicació i el periodisme als Països Catalans. Alhora, som espai per reflexionar i/o replantejar qüestions relacionades amb l’ofici.
  8. Impulsem iniciatives periodístiques que no tenen cabuda en mitjans de comunicació convencionals com l’observatori Mèdia.cat i informes per entitats, debats, publicacions editorials, anàlisis, sopars off the record, premis al bon periodisme…
  9. Exercim de borsa de treball amb oportunitats laborals dins del mateix grup i compartint les ofertes de feina externes al col·lectiu.
  10. Mantenim viva la memòria de Ramon Barnils com a referent periodístic de les últimes dècades al nostre país, divulgant-ne la figura i l’obra entre les generacions que no van poder conèixer-lo.
Protecció de dades:
La finalitat de les dades que ens ha proporcionat voluntàriament és d’ús reservat del Grup de Periodistes Ramon Barnils per a comunicar-se amb els seus associats. Sempre que hom ho desitgi, pot exercir el seu dret d’accés, rectificació i cancel·lació d’aquestes adreçant-se per correu a info@grupbarnils.cat. Tal com ho estableix l’article 5 de la Llei 15/1999 sobre la protecció de dades del 28/4/2006 (B.O.E.nº117)