El Grup Barnils se solidaritza amb Jesús Rodríguez, periodista de la Directa

29/12/15 a les 11:52 am

-NOTA DE PREMSA –

El periodista del Setmanari Directa, Jesús Rodríguez, ha hagut d’anar a declarar aquest dilluns, 28 de desembre, davant els Mossos d’Esquadra després d’haver escrit una peça informativa en què s’informava d’una campanya de boicot a El Corte Inglés en suport a dos vaguistes del 29M.  Segons el periodista se l’acusa, junt amb 16 persones més, “d’intentar mitjançant accions coercitives que el Corte Inglés es retiri d’un procés judicial”. Davant aquestes greus inculpacions, el Grup de Periodistes Ramon Barnils:

  • Manifesta tot el seu suport i solidaritat amb en Jesús Rodríguez i a la seva tasca periodística incansable per explicar allò que, com en aquest cas, no troba forat als grans mitjans de comunicació. Explicar allò que alguns no volen que se sàpiga – que és, en essència, el periodisme- no pot ser en cap cas motiu d’acusació per part dels cossos policials.
  • Denuncia la vulneració del dret a la informació que representen les acusacions i demana als Mossos d’Esquadra que rectifiquin i arxivin la citació al periodista. Els cossos policials han de ser garants del dret a la informació i no, com ha passat, una arma coercitiva per exercir pressió contra els periodistes i els mitjans.
  • Defensa que els professionals de la comunicació puguin exercir lliurement la seva professió en qualsevol dels temes que preocupen a la ciutadania sense que de la seva feina en derivin acusacions com la d’extorsió i coaccions que cauen ara sobre Rodríguez.
  • Destaca la importància que existeixi un periodisme crític, valent i compromès i empara a la professió periodística i a la ciutadania en general a denunciar qualsevol ingerència al dret a la informació i al dret a la llibertat d’expressió.

Barcelona, 29 de desembre de 2015

Comunicat suport Jesús Rodríguez

la_directa