‘Cas Mercuri, la galàxia Bustos’, el llibre del Grup Barnils i Edicions Saldonar es presenta a Barcelona

20/10/16 a les 9:07 am

El Centre Cívic Pati Llimona acollirà, dimecres 2 de novembre, la presentació del llibre Cas Mercuri, la galàxia Bustos‘, el sisè títol de la col·lecció Periodistes que impulsen conjuntament el Grup de Periodistes Ramon Barnils i Edicions Saldonar. Escrit per la periodista Sara González el llibre desgrana, a partir dels testimonis de persones afectades, tota la trama de presumpta corrupció urbanística que va sacsejar Sabadell l’any 2012 i que va treure a la llum l’ecosistema que es va crear al voltant de l’alcalde socialista Manuel Bustos. La presentació serà a les set de la tarda en un acte al qual participaran l’historiador i diputat Xavier Domènech i el professor de Dret Constitucional i autor del llibre ‘Contra la corrupció’, Joan Ridao, a més de la mateixa autora, el president del Grup Barnils, Ferran Casas, i l’editor de Saldonar, Francesc Gil Lluch.

Cas Mercuri, la galàxia Bustos, un relat testimonial

El llibre retrata com els casos de corrupció afecten les persones, ja siguin els imputats o els damnificats i inclou confessions inèdites fins ara sobre el Cas Mercuri. Per fer aquest retrat, Sara González ha entrevistat el propi Manuel Bustos i del seu germà Francisco Bustos, també regidor del consistori, que expliquen la seva visió dels fets. El llibre també compta amb el testimoni de l’exprimer secretari del PSC Pere Navarro, el presumpte comissionista del PP, Jordi Soriano, i la regidora que va impulsar la denúncia contra l’exalcalde, Carme García. El llibre també dóna veu als implicats de fora de l’àmbit polític com és el cas de l’empresari penedit Nicolás Giner, la funcionària Carme Ribalta, el sindicalista Enric Quílez o els portaveus de Sabadell Lliure de Corrupció, Mariona Bracons i Raül Garcia, entre altres.

La col·lecció Periodistes

Cas Mercuri, la galàxia Bustos‘ és el sisè llibre de la col·lecció Periodistes, en què, membres del Grup de Periodistes Ramon Barnils publiquen textos d’interès general i d’impacte mediàtic que han estat silenciats o tractats insuficientment pels mitjans de comunicació. El primer número de la col·lecció va ser ‘Et presento el jutge Garzón’ de Sònia Bagudanch, seguit de ‘Castor: la bombolla sísmica’ de Jordi Marsal, ‘Els senyors del boom’ de Gemma Garcia Fàbrega , ‘El franquisme que no marxa’ de Lluc Salellas i el darrer, escrit per Jordi Borràs, Desmuntant Societat Civil Catalana‘.

Barcelona, 20 d’octubre de 2016

casmercuri_barcelona