Un reportatge de l’Anuari Mèdia.cat sobre l’aïllament a la presó, premiat pel Consell Municipal de Benestar Social de Barcelona

01/03/17 a les 5:08 pm

Premi del CMBS a un reportatge de l'Anuari Mèdia.cat.

El treball de Sergi Franch sobre el suïcidi d’una interna a Brians ha estat guardonat per “fer emergir una realitat silenciada”

Presó i aïllament: la mort de Raquel”, el reportatge que obria la darrera edició de l’Anuari dels Silencis Mediàtics de Mèdia.cat, ha estat guardonat en la categoria de premsa en la 24a edició dels Premis del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació. Aquests guardons, atorgats per un jurat format per representants del consistori, les entitats socials barcelonines i periodistes reconeguts, volen reconèixer treballs que aportin una “mirada crítica, reflexiva i responsable” sobre la realitat social de la ciutat.

El jurat ha destacat que el reportatge fa emergir amb “rigor i professionalitat” un tema silenciat com és la situació dels presos en aïllament, fent-lo arribar a l’opinió pública i obligant l’administració a obrir una investigació sobre el cas. El guardó està dotat amb 5.000 euros.

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona va acollir, aquest dimarts al vespre, l’acte de lliurament dels guardons. L’autor del reportatge, Sergi Franch, va recollir el premi de la mà de la periodista Milagros Pérez Oliva, acompanyat de la coordinadora de l’Anuari, Elisenda Rovira, i el president del Grup Barnils, Ferran Casas.

Attached Files: