Recomanacions literàries per aquest Sant Jordi

23/04/21 a les 9:57 am

En motiu de la Diada de Sant Jordi volem aprofitar per recomanar-vos les darreres obres publicades pel grup o pel seu col·lectiu de socis i sòcies:

 • Com no pot ser d’altra manera, comencem recomanant-vos la nova edició de l’Anuari Mèdia.cat. En aquesta edició, la desena ja, l’Anuari posa la mirada crítica en els silencis i els sorolls mediàtics en un any sacsejat per la pandèmia del coronavirus. Editat per Pol·len Edicions.

ANUARI MÈDIA.CAT 2020

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 

 • Fa just un any presentàvem l’últim llibre publicat a la col·lecció Periodistes de l’Editorial Saldonar: Feixisme persistent, d’Alba Sidera. Imprescindible per entendre l’ascens de l’extrema dreta a Itàlia, situant-la dins del marc europeu i en paral·lel amb l’auge a l’estat espanyol.

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 

 • L’Editorial 3i4 va publicar fa uns mesos un recull de 150 peces periodístiques de Ramon Barnils, periodista nascut en la derrota i educat en la dictadura: Contra el nacionalisme espanyol, de Ramon Barnils.

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 

 • L’Albert Mercadé ha publicat els darrers mesos, juntament amb Eduard Ballesté i Pau Venteo, una crònica en primera persona dels dies que els carrers van dir prou l’octubre de 2019: Del procés a la revolta, de Pagès Editors.

DEL PROCÉS A LA REVOLTA

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 

 • Com respon l’Estat quan se sent amenaçat, quan veu trontollar el seu ordre o algú en qüestiona la unitat? Quins mecanismes foscos s’activen, fins i tot al marge del govern de torn? La Sara Gonzàlez desgrana els aparells d’un Estat amb dificultats per pair la dissidència a Per raó d’Estat, d’Ara llibres.

Per raó d'Estat

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 

 • En Joan Canela reivindica a Insubmissió! Quan joves desarmats van derrotar un exèrcit, el paper de molts joves que van desafiar les Forces Armades i el Govern Espanyol durant dècades a través del testimoni dels protagonistes. De Sembra Llibres.

Insubmissió. Quan joves desarmats van derrotar a un exèrcit

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 

 • Amb Ferides d’exili, en Roger Tugas i la Mònica Hernández recopilen l’experiència política i sobretot personal de les últimes generacions d’exiliats independentistes: els del tardofranquisme i la Transició i els posteriors a l’1-O. De Pagès Editors.

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 • La Magda Gregori ha publicat aquest gener Salut! La vida amb elles per parlar de les professionals que ens acompanyen al llarg de la nostra vida. Professionals de la salut que ens cuiden i treballen per donar-nos esperança. D’Editorial Fonoll.

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 

 • En Joan Rusiñol compara els processos polítics a Catalunya i al País Basc a Partides simultànies, les vies basca i catalana a l’estat propi, de Rosa dels Vents. Dues nacions i dues partides simultànies amb estratègies diferents. Qui se’n sortirà millor?

PARTIDES SIMULTÀNIES

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 

 • A Dones rebels, Històries contra el silenci Aina Torres recupera el referent de vint- i-dues dones d’arreu de la nostra geografia que van prendre partit per enderrocar els murs del patriarcat. Amb les il·lustracions d’Helena Pérez i editat per Sembra Llibres.

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 

 • L’Àlvar Llobet presenta Picar pedra, un llibre que neix a partir d’una desena de converses mantingudes durant l’any 2020 entre Joan Puigcercós, Josep Huguet i Francesc Codina. Un llibre  per fer aportacions sòlides al debat sobre l’estratègia que cal seguir per transitar cap a la independència de Catalunya. De l’Editorial Saldonar.

Picar pedra

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 

 • Tot un any de la història de Catalunya resumit en imatges. Aquest és l’objectiu de La revolta catalana, Fotografies per no oblidar, de Jordi Borràs. Un llibre que repassa l’any 2017, un any cabdal per a la història del nostre País. D’Ara Llibres.

La revolta catalana

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 

 • La pandèmia del coronaviurs ha sacsejat tot el món l’any 2020, però com s’ha viscut a casa nostra? Mentre gairebé tothom es veia obligat a quedar-se tancat a casa, en Quico Sallés ha recorregut aquests mesos el país per explicar els efectes devastadors de la crisi de la COVID-19 i el futur que tenim al davant. Catalunya zona zero, editat per Rosa dels Vents.

CATALUNYA ZONA ZERO

Trobeu aquí on aconseguir-lo.

 

 

 

Attached Files: