Xerrada: ‘Baltasar Garzón i les febleses del sistema judicial espanyol’ i presentació del llibre: ‘Et presento el jutge Garzón’

08/04/13 a les 9:54 am

El Grup de Periodistes Ramon Barnils i Edicions Saldonar us conviden a la xerrada:

Baltasar Garzón i les febleses del sistema judicial espanyol

i la presentació del llibre:

‘Et presento el jutge Garzón’

El Grup de Periodistes Ramon Barnils (GPRB) i Edicions Saldonar organitzen, el proper dimecres 17 d’abril al Col·legi d’Advocats a Barcelona, la xerrada ‘Baltasar Garzón i les febleses del sistema judicial espanyol’ en motiu de la presentació pública del llibre ‘Et presento el jutge Garzón’. Escrit per la periodista Sònia Bagudanch, el volum explica la cara fosca d’aquest exjutge de l’Audiència Nacional. El llibre és el primer volum de la col·lecció ‘Periodistes’, una iniciativa del GPRB i Edicions Saldonar per publicar llibres d’actualitat periodística.

L’acte començarà a les 19h i serà presentat pel vocal de la Comissió de Defensa del Col·legi de Periodistes, l’advocat Jaume Asens. L’autora de ‘Et presento el jutge Garzón’, Sònia Bagudanch, desgranarà  del llibre i el president del Grup Barnils, David Bassa, i el responsable d’Edicions Saldonar, Francesc Gil Lluch, seran els responsables d’explicar les bases de la nova col·lecció ‘Periodistes’. La xerrada tindrà com a convidat especial el jutge de l’Audiència Provincial de Barcelona, Santiago Vidal, per parlar sobre les principals febleses del sistema judicial espanyol.

Xerrada: ‘Baltasar Garzón i les febleses del sistema judicial espanyol’ i presentació del llibre: ‘Et presento el jutge Garzón’

DIA: Dimecres 17 d’abril

HORA: 19:00

LLOC: Aula 74-75 · Col·legi d’Advocats de Barcelona (C/Mallorca, 283. Barcelona)

INTERVINDRAN:

  • Jaume Asens, vocal de la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats
  • David Bassa, president del Grup Barnils
  • Francesc Gil Lluch, Edicions Saldonar
  • Sònia Bagudanch, autora de ‘Et presento el jutge Garzón’

I la participació especial de:

  • Santiago Vidal, jutge de l’Audiència Provincial de Barcelona

*A la xerrada es podran adquirir exemplars de ‘Et presento el jutge Garzón’.

 

INFO LLIBRE:

Et presento el jutge Garzón (Sònia Bagudanch)

Atrevit, valent, decidit, capaç d’actuar contra qualsevol adversari i amb una concepció messiànica de si mateix, Baltasar Garzón convertia els seus casos en xous carnavalescos, en espectacles mediàtics que sovint derivaven en grans fracassos que no li van impedir erigir-se en garant dels drets humans i precursor de la justícia universal.

N’hi ha prou amb llegir Et presento el jutge Garzón per comprovar que la seva carrera oculta excessos professionals i vulneracions dels drets més bàsics, tal com posen de manifest els relats dels detinguts que han passat pel seu despatx i dels advocats que l’han tractat.

Il·luminant la cara fosca dels casos que ha portat el jutge, la periodista Sònia Bagudanch fa un repàs de la seva trajectòria amb un fil cronològic que acaba el 2012, quan esdevé l’advocat defensor de Julian Assange, fundador de Wikileaks.