Últimes setmanes per a presentar treballs al Premi Barnils de periodisme d’investigació

03/10/18 a les 9:10 am

El Grup Barnils ha convocat enguany la quarta edició del guardó, referent dins el sector

Es reconeixen obres inèdites i publicades en mitjans nacionals, comarcals i locals que tractin temàtiques diverses en qualsevol territori dels Països Catalans

El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha convocat, per quart any consecutiu, el Premi Barnils de periodisme d’investigació, un guardó que vol reconèixer i estimular la pràctica d’aquest periodisme. Seguint el model de l’any passat, es premiaran reportatges d’investigació en tres categories: obra inèdita, obra publicada i mitjans locals i comarcals, que tractin qüestions i problemàtiques que succeeixen o tenen un impacte clar sobre el país. 

El període per enviar originals és fins el 1 de novembre de 2018 i les bases del premi es poden consultar al web www.grupbarnils.cat/premibarnils. Enguany destaca com a novetat la presentació exclusivament telemàtica de les obres, eliminant-ne els suports físics.

Les obres inèdites han de ser exclusivament en format text, mentre que els treballs ja publicats (entre novembre de 2017 i octubre de 2018) poden ser en qualsevol format: paper, digital, radiofònic, audiovisual o multimèdia.

El Premi busca guardonar reportatges que informin sobre fets o dades que hagin estat ocultes o hagin passat desapercebudes tot i ser rellevants. Es valorarà especialment la varietat i riquesa de tècniques d’investigació periodística emprades. El guardó és obert tant a periodistes com a estudiants de periodisme.

La primera edició del guardó va representar la recuperació i l’actualització del Premi Barnils que, amb el mateix nom, va donar el setmanari El Temps entre el 2001 i el 2008 als Premis Octubre de la ciutat de València. La quarta edició del Premi és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, l’AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació), la DO Terra Alta, El Born Centre de Cultura i Memòria, la Diputació de Barcelona i el Diari ARA. 

Premi Barnils 2018

Premi Barnils 2018