Mèdia.cat i Anuaris.cat impulsen un nou apartat de continguts

03/12/12 a les 7:50 am

– COMUNICAT DE PREMSA –

Els continguts seran de caràcter periodístic i s’actualitzaran simultàniament a les webs de les dues organitzacions de forma periòdica.

El projecte és la plasmació del conveni de col·laboració que la Fundació Catalunya i el Grup Barnils van signar al mes de juny d’aquest any.

Des d’avui dilluns 3 de desembre la web de l’Observatori crític dels mitjans Mèdia.cat www.media.cat i la web impulsada per la Fundació Catalunya www.anuaris.cat incorporaran un nou apartat de continguts amb peces periodístiques de l’àmbit dels Països Catalans. Els continguts, simultanis a les dues webs, s’aniran actualitzant de forma periòdica.

El projecte és la plasmació del conveni de col·laboració que van signar la Fundació Catalunya i el Grup de Periodistes Ramon Barnils el passat mes de juny. L’acord vol servir per promoure la producció de contingut periodístic per al total de l’espai de comunicació català. El nou apartat està coordinat pel periodista Enric Rimbau.

L’apartat, que al web de Mèdia.cat porta per títol ‘Mèdia.cat Continguts’ i al web de la Fundació Catalunya les informacions s’incorporen als continguts dels anuaris, està format per quatre subapartats. A ‘Reportatges’ es poden llegir informacions periodístiques de diversos àmbits del país. A ‘Foto-reportatges’, que també es centren en el mateix marc territorial, foto-periodistes expliquen les informacions amb l’òptica de la fotografia, sobre temes d’interès social o cultural. L’apartat ‘Estadístiques’ vol suplir la manca de dades estadístiques amb monogràfics que aborden informacions concretes dels Països Catalans. Finalment, a ‘Personatges’ es vol recuperar la memòria de personatges clau, en els àmbits social, cultural, polític, econòmic, amb la publicació de les seves biografies.

La Fundació Catalunya neix el 1983 amb l’objectiu de defensar “els drets nacionals dels catalans, tant individuals com col·lectius, i especialment els reconeguts per la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides”. Un dels principals projectes de la Fundació ha estat la publicació de l’Anuari dels Països Catalans, difós, a partir de 2000, en format CD i actualment de distribució gratuïta.

Per la seva banda, l’Observatori crític dels mitjans Mèdia.cat, és un projecte del Grup Barnils nascut ara fa un parell d’anys. Més enllà de la seva activitat diària d’anàlisi dels mitjans, Mèdia.cat també publica informes mensuals que analitzen l’actualitat informativa de l’espai català de comunicació. Un dels seus principals projectes han estat els dos Anuaris Mèdia.cat, un recull de reportatges sobres els temes que han estat més silenciats pels mitjans catalans. Amb aquest projecte, l’Observatori Mèdia.cat obre una nova porta a la producció periodística centrada en l’espai comunicatiu català.

Barcelona (Països Catalans), 3 desembre de 2012

Comunicat Media.cat Continguts