La Xarxa Ciutadana pel Dret a la Informació i la Comunicació, de la qual forma part el Grup Barnils, es presenta el 22 d’octubre

09/10/14 a les 7:04 pm

El proper dimecres 22 d’octubre es presenta públicament la Xarxa Ciutadana pel Dret a la Informació i la Comunicació (XCDIC), de la qual el Grup de Periodistes Ramon Barnils n’és un dels impulsors. L’XCDIC neix amb dos objectius clars: d’una banda, generar consciència social al voltant del dret a la informació i la comunicació i de l’altra articular una xarxa de col·laboració amb entitats i ciutadania per fer arribar aquesta reivindicació als poders públics.

Les entitats que participem a l’XCDIC “considerem que hi ha poca consciència, informació i debat al respecte d’aquests dos drets bàsics en democràcia. L’autonomia dels mitjans de comunicació han de tenir la mateixa consideració social que els drets a la salut i a l’educació” i, per això, XCDIC vol obrir un “debat per poder articular propostes concretes de legislació i polítiques públiques al respecte”, tal i com s’explica a la web de la nova agrupació.

Buscar complicitats de col·laboració i començar a obrir el debat sobre el dret a la informació i a la comunicació serà precisament l’eix central de la taula rodona que servirà de presentació a l’agrupació i que porta per títol «La democratització dels mitjans de comunicació a Catalunya». A l’acte, que tindrà lloc a l’Aula 1 del Col·legi de Periodistes de Catalunya, hi participaran Xavier Breil (AulaMèdia); Montse Santolino (LaFede.cat); un representant de La Tele, televisió comunitària; Dardo Gómez (FeSP); Andrés Pérez (Associació Catalana de Juristes Demòcrates) i David Vidal (professor UAB). Les intervencions estaran moderades per Vicent Canet, soci del Grup Barnils i coordinador de la Xarxa Ciutadana pel Dret a la Informació. Un membre del GGPRB representarà l’entitat des de la Fila 0.

A més del Grup Barnils, la xarxa està formada pel Sindicat de Periodistes de Catalunya / Sindicat de Professionals de la Comuniació (SPC), La Fede.cat Organitzacions per la Justícia Global, Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB), Associació Catalana de Juristes Demòcrates (ACJD), Associació Catalana pels Drets Humans (ACDH), LaTele.cat, Setmanari Directa, AulaMèdia, Associació d’Usuaris de la Comunicació (AUC) i La Columna.cat.

Aquestes són totes les dades sobre la taula rodona:

La democratització dels mitjans de comunicació a Catalunya

Dia i hora: 22 d’octubre de 2014, 18.30 h.
Lloc: Aula 1 del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Rambla Catalunya, 10 Barcelona.
Organitza: Xarxa Ciutadana pel Dret a la Informació i la Comunicació (XDIC)
Moderador i presentació de la XCDIC: Vicent Canet, Coordinador de la Xarxa Ciutadana pel Dret a la Informació i la Comunicació i secretari d’Acció Social de l’SPC
Ponents:
• Xavier Breil, AulaMèdia
• Montse Santolino, LaFede.cat, Organitzacions per la Justícia Global
• Un representant de La Tele, televisió comunitària
• Dardo Gómez, Secretari d’Organització de la Federació de Sindicats de Periodistes (FeSP) i expresident de l’SPC
• Andrés Pérez, Associació Catalana de Juristes Demòcrates (ACJD)
• David Vidal, professor titular del Departament de Mitjans de Comunicació i Cultura de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB.

Cal confirmar assistència a l’adreça de correu electrònic dretalainformacio@gmail.com

Attached Files: