La Fundació Catalunya i el GPRB signen un conveni de col·laboració entre les dues entitats

28/06/12 a les 12:29 pm

Aquest dilluns 25 de juny, la Fundació Catalunya i el Grup de Periodistes Ramon Barnils han formalitzat la signatura d’un conveni de col·laboració entre les dues entitats.  L’acord, firmat per David Bassa  i per Xesca Oliver, presidents del GPRB i de la Fundació Catalunya respectivament, farà de l’Observatori crític dels mitjans Mèdia.cat, un generador de nous continguts per la mateixa web de Mèdia.cat i per la d’anuaris.cat, la web que regenta la Fundació.

Els continguts, que ja s’estan gestant i que es faran públics a partir del proper mes de setembre, seran de naturalesa diversa però amb un nexe en comú: tindran un marc referencial de Països Catalans. En el nou apartat de Mèdia.cat, que s’actualitzarà amb diversos continguts de caire mensual, s’hi podran llegir reportatges periodístics de diferents temàtiques, així com foto-reportatges, requadres estadístics i biografies de personatges rellevants en el món cultural, polític, social o econòmic dels quals es compleixi, en l’any actual, el seu aniversari de naixement o mort.

La Fundació Catalunya neix el 1983 amb l’objectiu de defensar “els drets nacionals dels catalans, tant individuals com col·lectius, i especialment els reconeguts per la Declaració Universal dels Drets Humans de les Nacions Unides”. Un dels principals projectes de la Fundació ha estat la publicació de l’Anuari dels Països Catalans, difós, a partir de 2000, en format CD i actualment de distribució gratuïta.

Per la seva banda, l’Observatori crític dels mitjans Mèdia.cat, és un projecte del Grup Barnils nascut ara fa un parell d’anys. Més enllà de la seva activitat diària d’anàlisi dels mitjans i de les opinions periodístiques de diferents socis del Grup que actualitzen la web, Mèdia.cat també publica informes mensuals que analitzen l’actualitat informativa de l’espai català de comunicació. Un dels seus principals projectes han estat els dos Anuaris Mèdia.cat, un recull de reportatges sobres els temes que han estat més silenciats pels mitjans catalans.