Fem 10 anys!

26/06/11 a les 11:22 pm

Aquest mes de juny, el Grup de Periodistes Ramon Barnils estem de celebració: complim 10 anys de vida! Lluny queden aquelles primeres reunions que congregaren una trentena de periodistes els mesos successius a la mort de Ramon Barnils. Tots ells compartien una mateixa idea de periodisme rigorós, crític, fet i pensat des dels Països Catalans. Les trobades van quallar i la primera presentació oficial del Grup es feu a la Universitat Catalana d’Estiu de 2001.

Des de llavors, les activitats del Grup van anat creixent exponencialment així com també el nombre de socis. Els actes, que al principi eren escassos i amb pocs recursos, van anar multiplicant-se i ens vam anar donant a conèixer a través de debats sobre comunicació i a través de posicionaments públics sobre temes que han concernit la professió. I van passar dos, tres, quatre i cinc anys.

I per rememorar la figura de la qual dúiem el nom vam gestionar una exposició per portar la figura de Ramon Barnils arreu dels Països Catalans. I vam continuar creixent en nombre de socis i vam continuar fent feina. I a través del Grup, va nàixer l’Observatori Crític dels Mitjans, Mèdia.cat, l’any 2009. Un any i mig després, la iniciativa segueix analitzant tant els continguts com els formats o embolcalls amb què són presentades les notícies als mitjans catalans, motiu pel qual va nàixer.

I van passar set, vuit, nou i deu anys. I vam recordar de nou la figura de Barnils en un acte amb més de 130 persones que no va fer més que reivindicar la necessitat d’un periodisme incisiu i compromès com el de Barnils. Ara, tres mesos més tard, nosaltres també fem 10 anys. Per commemorar aquest llarg camí, hem volgut recórrer de nou al mestre Barnils per reivindicar, a través de les seves frases, que seguim creient en un periodisme  rigorós i un espai comunicatiu propi, que uneixi la cultura i la llengua. I hem fet un vídeo amb una colla de socis.

El vídeo, que el podeu trobar tant a vimeo com a youtube, ja acumula més de 2.000 visites, l’han compartit més de 800 persones a facebook i s’ha enllaçat centenars vegades a twitter.

Però com que 10 anys no es fan cada dia, volem anar més enllà i us convidem a tots i a totes assistir a la festa que hem preparat al soterrani del Restaurant Carmelitas de Barcelona (C/ Doctor Dou, 1, Raval) el proper divendres 1 de juliol a partir de les 23:00.

Perquè volem celebrar aquests 10 anys amb una copa de cava a la mà amb la millor companyia, la vostra!

Us hi esperem!

Festa de celebració dels 10 anys
Dia:
Divendres 1 de juliol
Hora: 23:00
Lloc: Cava (soterrani) Restaurant Carmelitas (C/ Doctor Dou, 1. Raval de Barcelona)
**Festa oberta al públic.