El nucli d’Osona del Grup Barnils presenta el llibre ‘Corresponsals de les migracions’ a Vic

18/09/13 a les 6:57 pm

El Grup Barnils d’Osona enceta el nou curs amb la xerrada de presentació del llibre ‘Corresponsals de les migracions’, el llibre de Jean-Paul Martoz que han traduït al català els periodistes Marta Muixí i Carles Solà. Precisament Solà és el convidat de la xerrada, que tindrà lloc el proper dijous 26 de setembre a les 20h al restaurant La Cuca de Vic (C/Canyelles, 3). La xerrada s’allargarà amb un posterior sopar per tots aquells que vulguin quedar-se (podeu apuntar-vos al sopar enviant un correu de confirmació a: info@grupbarnils.cat).

Dades de l’acte:

Xerrada i presentació del llibre ‘Corresponsals de les migracions’ amb Carles Solà

Dia: Dijous 26 de setembre

Hora: 20h

Lloc: Restaurant La Cuca (C/Canyelles, 3). Vic. Posteriorment, al mateix lloc, hi haurà un sopar tertúlia amb Carles Solà.

 

  • Per saber-ne més de ‘Corresponsals de les migracions’

Al món hi ha més de 214 milions de persones que no viuen a l’indret on van néixer, segons les Nacions Unides. Això és notícia? Quines són les implicacions de cobertures mediàtiques incompletes o esbiaixades sobre les migracions? Quin impacte tenen sobre les persones a qui fan referència i sobre la cohesió social? Són molts els factors que ha de tenir en compte la periodista que vol informar rigorosament de les migracions al segle XXI.

Corresponsals de les migracions, del periodista belga Jean-Paul Marthoz, ha estat adaptat al context català i espanyol per oferir, d’una banda, les eines periodístiques fonamentals per retratar el fet migratori. Un manual que posa sobre la taula alguns dels principals interrogants de la cobertura de les migracions: cal citar l’origen ètnic? cal donar la paraula als i les racistes? com s’han d’explicar les històries humanes? quines qüestions ètiques s’han de valorar en entrevistar persones en situació de vulnerabilitat? D’altra banda, l’obra aporta les nocions sociològiques i jurídiques per comprendre les dinàmiques migratòries.

Corresponsals per les migracionsés un manual que aborda amb mirada complexa i “glocal” el fet migratori, un recull de recursos pràctic i accessible adreçat als i les periodistes d’avui i de demà, als i les investigadores, en definitiva, a tota persona interessada en retratar millor aquest fet global.

Podeu saber-ne més visitant la web de ‘Corresponsals de les migracions’.

 

  • Per saber-ne més de Carles Solà:

Carles Solà és un periodista de TV3, Vicepresident de la Mesa per a la Diversitat en l’Audiovisual i portaveu de l’Espai Àfrica-Catalunya. Fa més de 20 anys que exerceix de periodista, la meitat dels quals dedicat a cobrir informacions relacionades els canvis que s’han produït en la societat catalana, primer com a cap de la secció de societat de TV3 i els últims vuit anys com a director del programa Tot un món http://www.tv3.cat/totunmon.

Podeu llegir els seus articles a Mèdia.cat i en aquesta entrevista.

Podeu seguir-lo a twitter a @quatrecantons

Attached Files: