El llibre ‘Desmuntant Societat Civil Catalana’, guanyador del premi de no ficció de LiberisLiber

02/10/16 a les 8:48 am

Aquest cap de setmana Besalú ha acollit la Fira d’editorials independents Liberisliber. Dissabte al vespre s’hi van concedir els premis d’aquesta edició i el llibre ‘Desmuntant Societat Civil Catalana‘, de Jordi Borràs per a la col·lecció Periodistes – impulsada pel Grup Barnils i Edicions Saldonar-, va ser guardonat amb el Premi Pensa de No Ficció 2016. Es tracta del guardó de més prestigi de l’edició independent. Des del Grup Barnils fem arribar les nostres felicitacions a l’autor!

diploma

‘Desmuntant Societat Civil Catalana’, una radiografia de l’entitat espanyolista

Societat Civil Catalana neix el 2014 per fer de contrapès a les accions de les entitats sobiranistes i dificultar el procés cap a la independència del país. El periodista i fotògraf Jordi Borràs, membre del Grup de Periodistes Ramon Barnils i relator implacable del món més radical de la ultradreta, travessa en el llibre d’investigació periodística Desmuntant Societat Civil Catalana els murs de l’opacitat de l’associació espanyolista, i posa davant de l’opinió pública la seva història sorprenent, les connexions no casuals i el currículum no sempre públic dels seus dirigents.

‘Desmuntant Societat Civil Catalana’ és un relat documentat, rigorós i valent per no perdre de vista els antecedents de Societat Civil Catalana; per saber com es va gestar, quina estructura té i qui són els socis fundadors; per posar al descobert l’entramat associatiu que la impulsa; per deixar en evidència les connexions amb l’extrema dreta, ja des de l’origen; per posar el focus sobre el seu finançament, i, finalment, per fer un recorregut atent pel seu erràtic full de ruta.

Attached Files: