El Grup Barnils presenta la tercera edició de l’Anuari Mèdia.cat

22/04/13 a les 6:53 am

– NOTA DE PREMSA-

El projecte, impulsat per l’obseratori crític Mèdia.cat, vol treure a la llum els quinze temes més silenciats pels mitjans de comunicació durant l’any 2012

L’Anuari, finançat a través de les aportacions de 434 micromecenes, tindrà versió paper, digital i també audiovisual

El Col·legi de Periodistes acollirà el proper dijous 2 de maig a les 19h la presentació de l’ “Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics de 2012”. Per tercer any consecutiu, el Grup de Periodistes Ramon Barnils recopila en un Anuari els quinze reportatges sobre els que considera que són els quinze temes més silenciats pels grans mitjans de comuncació del nostre país durant el 2012. L’acte de presentació comptarà amb la participació de Roger Palà, coordinador de l’Anuari, David Bassa, president del Grup de Periodistes Ramon Barnils i Enric Frigola, Secretari de la Junta de Govern del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

La tercera edició de l’Anuari Mèdia.cat ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge que ha recollit més de 9.800 euros a través de la plataforma de crowdfunding Verkami. L’objectiu inicial de finançament (7.000 euros) va ser assolit en poc més de 24 hores. Un total de 434 micromecenes han invertit per fer possible el projecte que, un any més, ha estat coordinat pels periodistes Sergi Picazo i Roger Palà. Amb aquesta tercera edició de l’Anuari ja són 42 els reportatges d’investigació publicats pel projecte, que s’inspira en la iniciativa de periodisme d’investigació dels EUA Project Censored.

L’Anuari de 2012 serà editat i distribuït per Pol·len Edicions i es podrà adquirir a les principals llibreries del país. Així mateix, a partir del mateix 2 de maig, l’Anuari Mèdia.cat comptarà amb una web des d’on es podrà descàrregar lliurement en format PDF i EPUB. Una de les novetats d’enguany és que quatre dels temes de l’Anuari tindran una versió audiovisual en forma de minireportatges que es difondran a través de les xarxes socials coincidint amb la publicació dels reportatges.

L’Anuari, impulsat per l’Observatori crític dels mitjans Mèdia.cat del Grup de Periodistes Ramon Barnils, compta amb el suport del Màster La Comunicació dels Conflictes Internacionals Armats i dels Socials de la UAB, de les Universitats de Vic, València i Pompeu Fabra i del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Durant els mesos de maig i juny l’Anuari també es presentarà a València i Palma.

Barcelona, 22 d’abril de 2013

 

Presentació de l’Anuari Mèdia.cat. Els silencis mediàtics de 2012

Dijous 2 de maig, 19 hores.

Col·legi de Periodistes (Rambla Catalunya, 10. Barcelona)

Més informació: www.grupbarnils.cat · www.media.cat · info@grupbarnils.cat