El Grup Barnils condemna les amenaces realitzades per membres de l’extrema dreta al fotoperiodista Jordi Borràs

16/10/13 a les 5:10 pm

· COMUNICAT DE PREMSA ·

El Grup de Periodistes Ramon Barnils condemna les amenaces realitzades per membres de l’extrema dreta espanyola al fotògraf Jordi Borràs. Segons ha denunciat el mateix fotoperiodista al seu blog i a Nació Digital, Borràs està sent objecte de reiterats insults i amenaces de mort des del 12 d’octubre.

El motiu, segons els assetjadors, és el fet d’haver instigat una baralla entre antifeixistes i sectors de l’ultra dreta espanyola presumptament a través d’un tuit en el qual el fotògraf alertava de la possibilitat que es desencadenessin accions violentes un cop acabades les manifestacions de l’extrema dreta a Montjuïc. Jordi Borràs explica aquí la seva versió dels fets.

El Grup Barnils rebutja qualsevol intent de coaccionar l’exercici professional fent ús de la violència, ja sigui per mitjà de la força com per amenaces i intimidacions. És per això que volem fer arribar el nostre suport al fotoperiodista Jordi Borràs, el qual sempre s’ha mostrat compromès amb la seva professió.

Així mateix, el Grup Barnils insta la policia i el poder judicial a investigar els fets i a posar fi a la impunitat d’aquest tipus de coaccions, que tan sols persegueixen limitar el dret a la llibertat d’expressió i d’informació.

Barcelona (Països Catalans), 16 d’octubre de 2013

NdP amenaces Jordi Borràs