[COMUNICAT] Arran del nomenament de David Bassa com a cap d’informatius de TV3

02/03/16 a les 2:59 pm

El periodista David Bassa, fins avui president del Grup de Periodistes Ramon Barnils, ha estat nomenat cap d’informatius de TV3. Per aquest motiu, el Grup Barnils fa públiques les següents consideracions:

  • Arran de la nova responsabilitat com a director d’informatius de TV3, Bassa ha dimitit com a president del Grup Barnils, perquè considera que les seves noves funcions són incompatibles amb l’exercici de la presidència del Grup. La junta ha acceptat la renúncia per unanimitat.
  • Agraïm la tasca desenvolupada per David Bassa al capdavant del Grup Barnils des de 2011. En aquest rol, Bassa s’ha significat sempre en la defensa d’un periodisme independent, crític i rigorós, d’acord amb l’ideari del Grup. Durant la seva etapa com a president del Grup Barnils s’ha consolidat l’Anuari dels silencis mediàtics, i s’ha posat en marxa la col·lecció de llibres Periodistes, amb edicions Saldonar, i el Premi Ramon Barnils de Periodisme d’Investigació. Estem convençuts que els valors que ha defensat Bassa continuaran sent els principis que regiran el seu exercici professional en aquesta nova etapa. Bassa no només ha defensat aquests valors des del Grup, sinó també en l’exercici d’una consolidada trajectòria professional.
  • Qüestionem i critiquem, com hem fet sempre, el sistema de nomenament dels càrrecs de la CCMA, fruit de la llei de 2012. Aquest sistema afavoreix la ingerència política en els mitjans de comunicació de titularitat pública. A més, dóna peu que es pugui qüestionar la solvència de professionals avalats per la seva trajectòria.
  • Convoquem pel proper mes d’abril una Assemblea General Extraordinària per escollir el relleu a la presidència.

 

La Junta del Grup de Periodistes Ramon Barnils

Barcelona (Països Catalans), 2 de març de 2016

grup_de_periodistes_ramon_barnils