[COMUNICAT] El GPRB condemna el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià

18/02/11 a les 12:00 am

El GPRB condemna el tancament de les emissions de TV3 al País Valencià

Aquest dijous 17 de febrer de 2011, Acció Cultural del País Valencià (ACPV) s’ha vist obligada a tancar el senyal de TV3 a les comarques valencianes que reemetia des dels repetidors de la seva propietat, després que el Govern valencià de Francisco Camps l’hagi amenaçada amb multes de 120.000 euros mensuals si no ho feien.

Davant aquests fets, el Grup de Periodistes Ramon Barnils volem reiterar el que ja hem expressat en diverses ocasions els darrers anys:

–      Este mindignats pel tancament de les emissions de TV3 a les comarques valencianes.Creiem que es tracta d’un atac directe a la vertebració de l’espai comunicatiu català, al qual tenim dret malgrat les múltiples traves legislatives i tècniques que hi posen els estats espanyol i francès.

–      Considerem aquest fet un acte de censura de la cultura i la llengua catalanes al País Valencià. Amb la seva actitud, el president Camps priva milers de ciutadans catalanoparlants de veure una de les poques televisions en la seva llengua que poden captar pel sistema de TDT, mentre els arriben sense problemes més d’una cinquantena en espanyol(la mateixa televisió pública valenciana, Canal 9, emet una bona part de la seva graella en espanyol).

–      Creiem que el tancament dels repetidors de TV3 és un atemptat flagrant a la llibertat d’informació i comunicació. La societat valenciana ha de poder escollir els mitjans audiovisuals amb els quals es vol informar i entretenir.

–      Reclamem al Govern català que faci les gestions necessàries davant les institucions espanyoles i valencianes per revocar aquest tancament. Considerem que ha de ser un objectiu irrenunciable del president Artur Mas aconseguir que als diversos territoris que comparteixen el català com a llengua pròpia es puguin veure el màxim de canals de televisió fets en aquesta llengua, en la línia dels acords de reciprocitat aconseguits aquests darrers anys amb altres territoris veïns, com ara les Illes Balears, Aragó o el Principat d’Andorra.

–       Finalment, expressem el nostre total suport a ACPV per la seva valentia de mantenir els repetidors durant tot aquest temps malgrat les reiterades amenaces de la Generalitat Valenciana i l’encoratgem a continuar lluitant per defensar la dignitat nacional i cultural dels valencians.

18 de febrer de 2011

Grup de Periodistes Ramon Barnils