Acció conjunta en el Dia Mundial de la Llibertat de Premsa (3 de maig)

02/05/19 a les 6:07 pm

 

Ferran Casas (GPRB), Marta Corcoy (ADP), David Vidal (SOm Atents), Ciscu Baiges (SICOM) i Francesc Ràfols (SPC). Imatge: Estefania Bedmar

Les entitats que formen la Comissió Periodigne, entre elles el Grup de Periodistes Ramon Barnils, hem realitzat avui, divendres 3 de maig, coincidint amb el Dia Mundial de la llibertat de premsa, una acció reivindicativa conjunta contra la precarietat laboral i la desinformació. Hem presentat una instància davant la Delegació del Govern espanyol a Catalunya reclamant a l’executiu de l’Estat que impulsi una llei de drets laborals dels periodistes que inclogui la protecció social dels i les periodistes a la peça, i que derogui el més aviat possible l’anomenada ‘Llei Mordaça’, que és una greu amenaça per la llibertat d’expressió i d’informació, entre d’altres mesures.

La Comissió Periodigne està formada per cinc entitats catalanes del món de la comunicació: el Sindicat de Periodistes de Catalunya, el Grup de Periodistes Ramon Barnils, l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, el col·lectiu Som Atents de reporterisme i el col·lectiu Solidaritat i Comunicació (SICOM). En els darrers dos anys hem fet accions conjuntes a favor de la dignificació de les condicions de treball dels i les periodistes i el dret a la informació de la ciutadania. Una d’elles és l’elaboració i divulgació del Pentadecàleg «15 accions per a un periodisme digne» aprovat a l’Assemblea Oberta de Periodistes de l’11 de novembre de 2017. L’any 2018 es va fer un acte conjunt de commemoració de l’1 i el 3 de maig als Jardins Jaume Perich de Barcelona (imatge).

Vegeu més detalls de l’acció en aquesta nota de premsa conjunta.

Attached Files: