Pilar Antillach advoca per un replantejament a fons del Col·legi de Periodistes en l’acte de presentació de la candidatura a Barcelona

01/12/05 a les 12:00 am

La candidata a Degana Pilar Antillach va presentar aquest dijous, 1 de desembre, a la sala d’actes del Col·legi de Periodistes a Barcelona, el programa amb què concorre a les eleccions del pròxim 12 de desembre. Davant d’una seixantena de persones i acompanyada per tres membres de la llista de la demarcació, Oriol Cortacans, Francesc Burguet i Iu Forn, la deganable va advocar perquè el Col·legi lideri la defensa de la professió i treballi per tornar-li el prestigi que s’ha perdut en els darrers anys. “Els problemes de la professió només es resoldran des de la professió”, va dir Pilar Antillach.

Tot i reconèixer una certa dosi d’ingenuitat a l’hora de presentar-se en aquestes eleccions, la periodista de TV3 va assegurar que “només el fet que hi hagi eleccions i que, per tant, hi hagi debat entre els periodistes, ja és una gran victòria nostra”.

En referència al lema de l’altra candidatura, Antillach va dir: “Les candidatures no cal que siguin de tothom, poden ser de qui les fa, però el Col·legi sí que ha de ser de tothom, i en els últims anys només ha funcionat bé per una petita part de la professió”.

De la seva banda, Oriol Cortacans va resumir els 30 compromisos del programa electoral de la candidatura (que podeu consultar en aquesta mateixa web), tot destacant la demanda de tolerància zero cap als qui “entren en el terreny de la desqualificació, l’insult i l’agressió com a estratègia permanent i amb finalitats no periodístiques” i la proposta de certificat de qualitat de les empreses. Francesc Burguet va traçar una perspectiva històrica del CPC, tot valorant que “ha anat perdent color i relleu fins a quedar reduït a una ombra”. Finalment, Iu Forn va comparar aquesta campanya amb la que va portar Joan Laporta a la presidència del Barça, després de derrotar el “nuñisme” i va concloure: “Si tot canvia, per què el Col·legi de Periodistes no pot canviar?”.

· Més informació a candidaturaantillach.org