Oberta la convocatòria del 7è Premi Ramon Barnils de periodisme d’investigació

13/10/21 a les 11:38 am

El Grup de Periodistes Ramon Barnils convoca, per setè any consecutiu, el Premi Barnils de periodisme d’investigació. Es premiaran reportatges d’investigació en dues categories: obra publicada en mitjans d’abast nacional i obres publicades en mitjans locals i comarcals, que tractin qüestions i problemàtiques que succeeixen o tenen un impacte clar als Països Catalans. El període per enviar originals s’obre avui, 13 d’octubre, i s’allargarà fins el 15 de novembre d’aquest any a les 23.59 h. Les bases del premi es poden consultar al web www.grupbarnils.cat/premibarnils

Les obres poden ser en qualsevol format: paper, digital, radiofònic, audiovisual o multimèdia  i s’han de presentar telemàticament. Es valorarà especialment la varietat i riquesa de tècniques d’investigació periodística emprades. El premi és obert tant a periodistes com a estudiants de periodisme i totes dues categories estan guardonades amb 1.500 euros cadascuna. 

El premi es presenta avui data en què Ramon Barnils i Folguera, periodista de qui en pren el nom, hagués celebrat els 81 anys.

La primera edició del guardó va representar la recuperació i l’actualització del Premi Barnils que, amb el mateix nom, va donar el setmanari El Temps entre el 2001 i el 2008 als Premis Octubre de la ciutat de València. La setena edició del Premi és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Sant Cugat, l’AMIC (Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació), l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida i la col·laboració del Col·legi de Periodistes de Catalunya, la DO Terra Alta i el diari ARA.