Més de 10.000 euros recollits en la campanya de micromecenatge per l’Anuari dels Silencis Mediàtics

04/12/18 a les 4:27 pm

Després de 40 dies de campanya de comunicació, hem tancat amb èxit el Verkami, amb 10.778 euros que aniran destinats a fer possible, un any més, un dels projectes més importants del Grup: l’Anuari Mèdia.cat. Qualsevol euro que hagi sobrepassat l’objectiu, anirà destinat a apuntalar Mèdia.Cat i el Mapa de la Censura, que té per objectiu documentar els casos de vulneració a la llibertat d’expressió i dret a la informació als Països Catalans.

Moltes gràcies a tothom que hi ha participat!

L’Anuari dels Silencis Mediàtics Mèdia.cat és un projecte de periodisme d’investigació que cada any aporta llum a temes silenciats pels grans mitjans de comunicació. Presenta un recull de reportatges en profunditat sobre temàtiques que durant l’any anterior no han estat portada de cap diari ni han obert cap informatiu. L’objectiu de l’Anuari és aconseguir situar aquests temes en l’agenda dels mitjans i donar-los veu per tal que arribin al coneixement de la societat.

És una iniciativa de l’Observatori Crític dels Mitjans Mèdia.cat, impulsat pel Grup de Periodistes Ramon Barnils i la Fundació Catalunya. Compta també amb el suport del Col·legi de Periodistes de Catalunya, de l’Ajuntament de Barcelona i de sis universitats: la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Lleida, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramon Llull, la Universitat de València i la Universitat de Vic.

La primera edició de l’Anuari Mèdia.cat es va publicar el 2011 i recollia els silencis mediàtics de 2010. El projecte pren com a model la iniciativa periodística nord-americana Project Censored, de la Universitat de Sonoma (San Francisco), que des de fa gairebé quaranta anys s’encarrega de fer un seguiment dels mitjans de comunicació dels EUA per detectar-ne els silencis i les omissions més importants.