L’Anuari Mèdia.cat 2014 es presenta dilluns 28 d’abril al Col·legi de Periodistes

25/04/14 a les 9:47 am

L’Observatori Mèdia.cat del Grup de Periodistes Ramon Barnils i la Fundació Catalunya us conviden a la presentació de la quarta edició de:

ANUARI MÈDIA.CAT. Els silencis mediàtics de 2013

L’acte de presentació serà aquest dilluns 28 d’abril a les 19h al Col·legi de Periodistes de Catalunya (Rambla Catalunya, 10. Barcelona) i comptarà amb la participació de:
– Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes
– David Bassa, president del Grup Barnils
– Xesca Oliver, presidenta de la Fundació Catalunya
– Roger Palà, co-coordinador de l’Anuari Mèdia.cat
* Teniu tota la informació de l’acte en la targeta adjunta.

15 SILENCIS MEDIÀTICS
A l’acte de presentació d’aquest dilluns es faran públics els 15 temes dels reportatges que conformen l’edició d’enguany i, a la mateixa hora, s’activarà la web www.media.cat/anuari perquè, de manera lliure, tothom pugui accedir a la versió digital del projecte.
ANUARI MÈDIA.CAT: EL PROJECTE
L’Anuari Mèdia.cat és una iniciativa de l‘Observatori crític dels mitjans que, inspirada en el projecte nord-americà Projecte Censored, vol treure a la llum els temes que els mitjans de comunicació catalans han silenciat durant el darrer any.
Aquesta és la quarta edició del projecte, que va començar l’any 2011 i que ja compta amb 42 reportatges publicats. Alguns dels temes publicats en les darreres edicions han tingut després un ressò mediàtic important, com és el cas Palma Arena, la vulneració de drets al CIE, la SICAV de la família Borbó o les xifres del frau fiscal.
L’Anuari Mèdia.cat 2014 aplega 15 reportatges d’investigació sobre 15 temes que els mitjans del nostre país han obviat al llarg de 2013. Els reportatges estan elaborats per 15 periodistes (sis dels quals són estudiants de periodisme de sis universitats del país) i coordinats per Roger Palà i Sergi Picazo. El projecte s’ha finançat, per tercer any consecutiu, a través d’una campanya de microfinançament a la qual han participat 438 mecenes.