L’Observatori crític dels mitjans i l’Anuari Mèdia.cat, prioritats del Grup Barnils de cara al nou curs

10/07/14 a les 7:14 pm

– NOTA DE PREMSA –

Aquest passat dissabte, 5 de juliol, el Grup de Periodistes Ramon Barnils ha celebrat la seva 15a l’Assemblea General Ordinària de socis a l’espai que la Fundació Jordi Sierra i Fabra ha cedit per l’ocasió. L’Assemblea ha aprovat les principals línies de treball de Grup Barnils per aquest proper nou curs, centrades principalment en la consolidació de l’Anuari Mèdia.cat i la reformulació de l’Observatori crític dels mitjans.

L’Observatori Mèdia.cat és la cara pública del Grup i de la seva manera de fer i entendre el periodisme. De cara al curs vinent el Grup treballarà per reformular l’Observatori per millorar-ne i ampliar-ne els continguts, d’una banda, i per fer-lo més participatiu i obert als usuaris i a la comunitat periodística, de l’altra. Per fer-ho Grup Barnils espera comptar amb la col•laboració de la Fundació Catalunya, d’entitats diverses del món comunicatiu i també dels propis usuaris.

L’Assemblea de socis també ha aprovat canvis en l’Anuari Mèdia.cat. Els periodistes Roger Palà i Sergi Picazo, fins ara coordinadors del projecte, cediran el càrrec a una nova responsable, la també periodista i sòcia del Grup, Elisenda Rovira. Palà i Picazo, però, seguiran vinculats a l’Anuari Mèdia.cat a través del conveni de col·laboració que han signat el Grup Barnils i Crític, el nou mitjà de periodisme d’investigació que han impulsat els dos excoordinadors. Crític serà el nou responsable dels continguts de l’Anuari del Grup Barnils de cara al proper any.

Així mateix, el Grup Barnils continuarà col·laborant amb Edicions Saldonar per tal de consolidar la col·lecció ‘Periodistes’, una sèrie de volums que aprofundeixen en temàtiques que els mitjans convencionals han passat per alt i de la qual ja hi ha els dos primers volums publicats. De cara al proper curs, està prevista la publicació d’un mínim de dos nous llibres.

De cara al proper curs el Grup també es proposa consolidar i ampliar la seva base d’associats, que enguany ha arribat als 120. Aquest any el Grup Barnils també ha obert la porta als fotoperiodistes, un sector professional al qual vol créixer en nombre de socis. A nivell territorial les prioritats seran mantenir i revitalitzar els nuclis d’Osona i de Ponent i buscar complicitats per impulsar-ne un a Girona.

L’Assemblea, a la qual han assistit una vintena llarga de socis, també ha valorat el treball de la Junta durant el darrer any i n’ha votat la reestructuració de la Junta del Grup que continuarà encapçalada per David Bassa. Els vocals Oriol Lladó, Laia Altarriba i Eduard Voltas cedeixen el seu lloc a tres nous components, en Josep Àngel Guimerà, la Teresa Ferré i l’Enric Borràs. La nova coordinadora de l’Anuari Mèdia.cat, l’Elisenda Rovira, també s’incorporarà a la Junta que estarà conformada per 14 membres.

La composició de la Junta de cara al proper curs és la següent:

President: David Bassa i Cabanas

Vicepresident: Roger Palà i Balanyà

Vicepresidenta d’organització i secretària tècnica: Laia Soldevila i Roig

Tresorer: Joan Vila i Triadú

Vocals: Elisabet Borreda i Díaz

Lluc Salellas i Vilar

Enric Rimbau i Alfonso

Irene Ramentol i Sintas

Ferran Casas i Manresa

Jordi Borda i Marsiñach

Elisenda Rovira i Olivé

Josep Àngel Guimerà i Orts

Teresa Ferré i Panisello

Enric Borràs i Abelló

Barcelona (Països Catalans), 10 de juliol de 2014

> Fotos de l’acte, aquí <

 

NdP Assemblea GPRB 2014