El Grup Barnils participa a la campanya de #SomDefensores

06/10/17 a les 12:00 pm

El Grup de Periodistes Ramon Barnils participa, a través del Mapa de la censura per l’1O de Mèdia.cat, en la campanya #SomDefensores, que monitoritza i denuncia vulneracions de drets humans arran de la mobilització ciutadana pel referèndum de l’1 d’octubre. La campanya que també ofereix assistència legal es va presentar el 29 de setembre al col·legi de periodistes, i està impulsada per entitats defensores de drets humans i advocades. A l’acte també es va lliurar el manifest de #SomDefensores, al que s’ha sumat el Grup Barnils juntament amb més de 150 entitats i un elevat nombre de particulars.

El balanç comptabilitzat per #SomDefensores a Barcelona el dia del referèndum va ser de 100 vulneracions de drets humans. L’equip psicològic va atendre a 60 persones abans i després de les càrregues policials.

Lafede.cat (organitzacions per a la justícia global), Irídia (associació per a la defensa dels drets humans) i la Xarxa d’Observadores són les entitats encarregades del primer informe de vulneracions de drets civils i polítics, presentat també a l’acte i que s’està actualitzant, el manifest i la campanya #SomDefensores, juntament amb el Grup Barnils.

Attached Files: