El PEN Català exigeix una “investigació rigorosa i independent” de l’assassinat d’Anna Politkòvskaia

10/10/06 a les 12:00 am

El PEN Català ha mostrat avui la seva “commoció” per l’assassinat de la periodista i escriptora russa Anna Politkòvskaia i ha exigit una “investigació rigorosa i independent” per aclarir les causes d’aquest “acte salvatge”.

Anna Politkòvskaia mantenia una estreta relació amb el PEN Català des que va participar, el 2002, en els actes de celebració del Dia de l’Escriptor Empresonat i va ser nomenada membre honorària. Posteriorment va assistir al diàleg del Fòrum Universal de les Cultures 2004 ‘El valor de la paraula’ i va rebre el I Premi Internacional de Periodisme Vàzquez Montalbán.

La secretària general del PEN Català, Carme Arenas, ha afirmat que en totes aquestes ocasions, Politkòvskaia “va mostrar al públic català el testimoniatge del seu valor i la seva fermesa en la lluita per la defensa de la llibertat d’expressió i dels drets humans, aquests drets humans que no li han estat respectats en nom de la intolerància i la covardia, i ens recordà sempre que la paraula té un gran poder i que cal emprar-la amb valentia i a favor de la veritat”.

El PEN Català també demana que el crim “no quedi impune” i que la veu de la periodista “ressoni més fort que mai”.

Més informació: