El Grup Barnils es solidaritza amb els editors de Cafèambllet

27/09/12 a les 10:13 am

– COMUNICAT DE PREMSA –

El Grup de Periodistes Ramon Barnils vol mostrar la seva solidaritat pública amb Albano Dante i Marta Sibina, editors de la revista de l’Alt Maresme Cafè amb Llet, que aquest matí, 27 de setembre, són jutjats acusats d’atemptar contra l’honor de Josep Maria Via, president del Parc de Salut de Barcelona i assessor de Presidència. El motiu de la denúncia és que Via figura, entre altres noms, en diversos articles d’investigació publicats per la revista sobre les connexions entre càrrecs públics i negocis privats en el sector sanitari. El GPRB dóna suport a la revista perquè:

– Creiem que la via judicial oberta contra els editors vulnera, un cop més i tal i com també vam denunciar fa uns dies en el cas del periodista Xavier Rius Sant, la llibertat d’expressió i d’informació i que es tracta d’un intent més de fer callar veus periodístiques valentes.

– Considerem que, amb aquesta denúncia, el que es vol criminalitzar és l’exercici del periodisme lliure, aquell que s’implica, contrasta i aprofundeix en els problemes de la societat..

Ens sembla significatiu que el judici als editors de la revista arribi abans als jutjats que els casos de corrupció que ha estat denunciant i que ja estan sent investigats per l’Oficina Antifrau de Catalunya.

Des del Grup de Periodistes Ramon Barnils insistim en la defensa del periodisme d’investigació com una eina imprescindible per a la bona oxigenació democràtica de qualsevol societat.

Finalment, animem a tot aquell que vulgui, a mostrar el seu suport públic amb la revista a través de la seva pàgina web: www.lademandadevia.org

Barcelona, Països Catalans, 27 de setembre de 2012