El Grup Barnils condemna les pressions contra la llibertat d’informació que exerceix Societat Civil Catalana

08/06/16 a les 7:05 pm

El Grup de Periodistes Ramon Barnils condemna les pressions contra la llibertat d’informació que exerceix l’entitat unionista Societat Civil Catalana amb la demanda al periodista Salvador Cot, director del diari digital El Món. L’entitat considera un atac a la seva imatge la notícia “L’Europarlament obvia els vincles franquistes de SCC i confirma el premi“, perquè la vincula amb la ideologia franquista. La notícia feia referència a la petició ciutadana per retirar el Premi Ciutadà Europeu 2014 a l’entitat.

El Grup Barnils se solidaritza amb Salvador Cot i rebutja que l’entitat unionista intenti forçar periodistes i mitjans a canviar la seva línia informativa a través de la justícia i en base a consideracions merament ideològiques. Les informacions rigoroses i contrastades s’emparen sempre en la llibertat d’expressió i de premsa i no haurien de ser objecte de denúncia.

Societat Civil Catalana dispara el missatger per amagar la seva realitat i pressionar perquè no es faci pública. Això és una estratègia errònia que coarta la llibertat d’informació a la qual tenen dret els ciutadans.

Com a periodistes, donem suport a tots els informadors que fan la seva feina de manera crítica i rigorosa, per damunt de les pressions i denuncies partidistes com les de Societat Civil Catalana, que només busquen desinformar.

Barcelona, 8 de juny del 2016

Attached Files: