El Grup Barnils aprova un nou pla estratègic per als propers cinc anys

11/06/13 a les 12:15 pm

– NOTA DE PREMSA-

Aquest passat dissabte 8 de juny El Grup de Periodistes Ramon Barnils ha celebrat la seva  14a l’Assemblea General Ordinària de socis  a l’espai que la Fundació Jordi Sierra i Fabra ha cedit per l’ocasió. La pedra angular de l’Assemblea ha estat l’aprovació del nou Pla Estratègic que guiarà a l’entitat els propers cinc anys i que té la principal voluntat de fer créixer l’entitat, millorar-ne la seva incidència pública i ampliar les seves línies de treball.

El Pla preveu consolidar el creixement que ha viscut el Grup durant els últims anys i cohesionar els membres de l’entitat, que actualment ja compta amb 113 socis. En aquest sentit, també és destaca la vital importància del creixement territorial del Grup, que aquest darrer any ha vist néixer dos nuclis a Osona i a Ponent i que aquest nou curs té la intenció d’ampliar la representació a altres parts del territori.

Les noves propostes de treball també preveuen mantenir la incidència pública del Grup a través l’Observatori crític dels mitjans Mèdia.cat com a cara pública de l’entitat i de la seva manera de fer i entendre el periodisme. Així mateix, es buscarà de nou la complicitat de mecenes, universitats i altres agents per fer possible una quarta edició de l’Anuari dels silencis mediàtics i es seguirà publicant de nous títols de la col·lecció Periodistes, el projecte de llibres periodístics impulsat amb Edicions Saldonar. Com a novetats, el pla estratègic preveu treballar per la recuperació del Premi Ramon Barnils, l’elaboració de seminaris sobre periodisme d’investigació i observació crítica dels mitjans i l’ampliació dels convenis de col·laboració amb noves universitats del país.

Finalment, el tronc central del nou pla estratègic aprovat preveu mantenir i ampliar els convenis del Grup amb altres entitats (Fundació Catalunya, Edicions Saldonar, Edicions Dau, etc…) amb l’objectiu d’enfortir i potenciar la capacitat del Grup Barnils per generar continguts periodístics, sigui en la plataforma que sigui, així com la voluntat de treballar per recuperar el periodisme d’investigació. Finalment, les línies programàtiques que ha aprovat l’Assemblea també tenen en compte el moment de crisi que viu el sector i aposten perquè el Grup col·labori, en la mesura del possible, amb organitzacions que treballen per la denúncia de la precarització del treball periodístic i la cerca d’alternatives. Així mateix, el Grup mantindrà la seva dinàmica de reflexió a través de comunicats i posicionaments públics.

L’Assemblea, a la qual han assistit una trentena de socis, també ha valorat el treball de la Junta durant el darrer any i n’ha votat la reestructuració de la Junta del Grup que continuarà encapçalada per David Bassa. D’una banda, la Junta d’enguany tindrà una doble vicepresidència representada per Roger Palà i Laia Soldevila. De l’altra, els membres Oriol Cortacans, Miquel Martin i Rita Marzoa deixen pas a Oriol Lladó, Irene Ramentol, Lluc Salellas i Elisabet Borreda com a nous components de la Junta, conformada per un total de 13 membres.

La composició de la Junta actual és la següent:

President: David Bassa i Cabanas

Vicepresident: Roger Palà i Balanyà

Vicepresidenta d’organització i secretària: Laia Soldevila i Roig

Tresorer: Joan Vila i Triadú

Vocals: Enric Rimbau i Alfonso

Eduard Voltas i Poll

Ferran Casas i Manresa

Jordi Borda i Marsiñach

Laia Altarriba i Piguillem

Elisabet Borreda i Díaz

Lluc Salellas i Vilar

Irene Ramentol i Sintas

Oriol Lladó i Esteller

Barcelona, 11 de maig de 2013

Comunicat GPRB_Assemblea 2013