El Comitè Professional de Catalunya Ràdio es planta a Joan Barril

28/09/11 a les 12:48 pm

El Grup de Periodistes Ramon Barnils dóna suport a la nota feta pública del Comitè Professional de Catalunya Ràdio en relació a l’anunci fet pel periodista de Catalunya Ràdio, Joan Barril, sobre la seva incorporació a l’equip d’assessors del candidat de CiU a les eleccions general, Josep Antoni Durant i Lleida.

Aquesta és la nota del Comitè:

NOTA DEL COMITÈ PROFESSIONAL DE CATALUNYA RÀDIO

És incompatible presentar un programa i assessorar un candidat polític

Davant la informació que Joan Barril forma part de l’equip d’assessors del candidat de CiU a les eleccions generals, Josep Antoni Duran i Lleida, el comitè professional ha parlat amb el director i presentador del programa “El Cafè de la República” i amb el director de l’emissora, Ramon Mateu.

A tots dos els hem fet saber que considerem incompatible aquesta duplicitat. Presentar un programa de ràdio com “El Cafè de la República” i assessorar un candidat polític incompleix:

  1. El codi deontològic del qual ens hem dotat els periodistes.
  2. El Preàmbul del Llibre d’Estil de la CCMA, que en el seu apartat B diu que aquest document “vincula els directius, treballadors i col·laboradors fixos o eventuals de tots els mitjans de la CCMA, sigui quina sigui la seva relació contractual amb les empreses del grup”.
  3. El Manual d’us de Llibre d’Estil de la CCMA. En l’apartat 1.1.2.5 sobre “ Expressions públiques dels professionals de la CCMA” es diu literalment que “els professionals de la CCMA no poden fer manifestacions públiques que comprometin la imparcialitat dels nostre mitjans” i que en l’àmbit públic “no poden adoptar posicions en relació amb debats polítics i socials quan, per la feina que desenvolupen, pugui quedar compromesa la nostra imparcialitat”.

El Comitè Professional de Catalunya Ràdio confia que la decisió que prengui la Direcció de l’empresa s’ajusti als criteris exposats.

 

Attached Files: