[COMUNICAT] Arran del nomenament de Vicent Sanchis com a director de TV3

14/03/17 a les 12:56 pm

El periodista i tertulià Vicent Sanchis ha estat nomenat per sorpresa director de TV3 per substituir el també periodista Jaume Peral, que portava 13 mesos al capdavant de la televisió pública catalana. El Grup Barnils vol fer públiques les següents consideracions:

  • Qüestionar, com hem fet sempre (vegeu aquí, aquí i aquí), el sistema de nomenaments de la CCMA, fruit de la llei modificada l’any 2012. Aquest sistema afavoreix la ingerència dels partits polítics a la radiotelevisió pública i dóna peu a dubtar sobre la solvència professional de candidats amb llarga trajectòria periodística com és el cas de Vicent Sanchis.
  • Expressar la preocupació per un nomenament les causes del qual no han estat explicades a l’opinió pública i que es produeix en un moment polític i judicial molt complicat. La coincidència del canvi de director amb la queixa d’un diputat de JxSI en seu parlamentària per la cobertura dels casos de corrupció que afecten CDC fa augmentar la preocupació del Grup.
  • Mostrar la nostra preocupació per la normalització d’aquests sistemes d’elecció de càrrecs de la Corporació en base a criteris polítics i de repartiment de quotes de poder entre partits.
  • Fer constar que, en un moment polític transcendent per al país, és fonamental mantenir una televisió pública forta i creïble que mantingui els estàndards actuals de qualitat als seus informatius. Estem convençuts que aquesta és una línia que cal preservar, que no es pot distorsionar -ni des de dins, ni des de fora- i continuarem defensant que així sigui.

Attached Files: