‘Els senyors del boom’, el nou llibre d’Edicions Saldonar i el Grup Barnils sobre la bombolla immobiliària als Països Catalans

23/10/14 a les 11:12 am

· NOTA DE PREMSA ·

El llibre, escrit per Gemma Garcia Fàbrega, explica com es va inflar la bombolla immobiliària i qui i com s’hi va enriquir, a través de l’estudi de nou empreses capdavanteres dels Països Catalans.

Es presenta el proper dimecres 29 d’octubre a partir de les set de la tarda a la seu de la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona (Obradors, 6).

És el tercer volum de la col·lecció Periodistes, que publica llibres d’actualitat sobre qüestions silenciades o poc tractades pels mitjans de comunicació.

El proper dimecres 29 d’octubre a partir de les set de la tarda a la seu de la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) és presenta ‘Els senyors del boom’, el nou volum de la col·lecció Periodistes, impulsada per Edicions Saldonar i el Grup Barnils. El llibre, escrit la periodista del Grup Barnils Gemma Garcia Fàbrega desgrana la febre de l’or immobiliari viscuda als Països Catalans a partir d’informacions de primera mà i fa una anàlisi molt documentada que obre perspectives noves sobre els motius la catàstrofe que va estar a punt d’ensorrar l’economia.

L’estudi s’articula a partir de les actuacions de nou empreses capdavanteres valencianes, balears i catalanes: Grup Llanera, Astroc, Marina d’Or, Grup Drac, Grup d’Empreses Abel Matutes, Sacresa, Habitat, La Caixa i CatalunyaCaixa. Les conclusions de l’anàlisi verifiquen que l’auge i la caiguda de les empreses immobiliàries van tenir un patró comú i que els responsables van disposar de la complicitat de les esferes polítiques i la connivència social i mediàtica. El llibre té un pròleg del president del Grup Barnils, David Bassa (que podeu llegir en aquest enllaç) i un epíleg del periodista Xavier Vinader. Ambdós seran a l’acte de presentació del llibre junt amb l’autora i l’editor d’Edicions Saldonar, Francesc Gil Lluch.

Els senyors del boom és el tercer volum de la col·lecció Periodistes d’Edicions Saldonar, en què membres del Grup de Periodistes Ramon Barnils publiquen textos d’interès general i d’impacte mediàtic que han estat silenciats o tractats insuficientment pels mitjans de comunicació. El primer número de la col·lecció va ser Et presento el jutge Garzón de Sòni Bagudanch, i el segon, Castor: la bombolla sísmica de Jordi Marsal.

Edicions Saldonar és una editoral jove i activa, membre de l’associació d’editorials independents Llegir en Català. El Grup de Periodistes Ramon Barnils fa més de deu anys que treballa a favor d’un periodisme crític, rigorós i fet i pensat des dels Països Catalans. Impulsa l’Observatori Crític dels Mitjans i l’Anuari dels silencis mediàtics.

Trobareu més informació de la presentació del llibre del proper dimecres 29 d’octubre a les 19 h a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (Obradors, 6) aquí.

 

Els senyors del boom

128 pàgines · 13,3 x 21 cm · Rústica amb solapes

ISBN 978-84-942896-1-3 · Preu: 12,95 euros