El Grup Barnils condemna les agressions i coaccions a periodistes durant els aldarulls a Gràcia

26/05/16 a les 3:08 pm

El Grup de Periodistes Ramon Barnils rebutja i denuncia públicament la violència i coaccions cap als periodistes i professionals de la informació de diversos mitjans que treballaven cobrint les protestes arran del desallotjament del Banc Expropiat al barri de Gràcia de barcelona.

Tal com ja va passar fa un parell d’anys, després de les agressions a mitjans de comunicació i a periodistes arran del desallotjament de Can Vies al barri de Sants, des del GPRB rebutgem i condemnem, una vegada més, qualsevol acte de violència cap a periodistes i professionals de la informació, ja sigui per mitjà de la força com amb amenaces, coaccions i intimidacions.

Els atacs, tant per part d’alguns manifestants com de mossos,contra els periodistes són una amenaça a la llibertat d’informació, un dret bàsic i imprescindible en tot sistema democràtic. No ens cansem de repetir que els periodistes són els missatgers i no haurien de ser l’objectiu. Aquests episodis són especialment preocupants quan hi ha la policia implicada, que es qui ha de preservar drets com el de la informació.

El GPRB se solidaritza amb els periodistes víctimes dels atacs i els anima en la denúncia dels fets no només a través dels mitjans de comunicació sinó també a les institucions competents. Una vegada més cal reivindicar el dret dels professionals de la comunicació, i demanem a les autoritats competenents que investiguin els fets i depurin responsabilitats.

Barcelona, 26 de maig de 2016

Attached Files: